Shanty-plus Festival 2019

Zaterdag 20 april 2019, tussen 12.00 en 18.00 uur, organiseren ‘De Pôllesjongers’ weer een feestelijk ‘Shanty-plus Festival’ in Woudsend.

Koren, muziekgroepen en markt
Bij verschillende horecabedrijven en het MFC treden shantykoren op, afgewisseld door folkgroepen en dweilorkesten, uit Heeg.
Ook zijn er veel straatactiviteiten (watersport- en streekmarkt, verkoop vanuit winkeltjes en huizen-Midstrjitte en kinderplein-MFC). Verder zijn de stegen, de molens en de St. Michaëlkerk vrij te bezichtigen.

Opening watersportseizoen 2019 Woudsend-Heeg
20 april is ook de openingsdag van het ‘Watersportseizoen 2019 Woudsend-Heeg’. In Heeg is dat met een ‘Dekdweilfestival’. 
Tussen beide dorpen is er die middag een gratis, doorlopende vaarverbinding met klassieke beurtveerschepen, vanaf de passantenhaven.

Programma
Het programma van het shantyfestival staat op de Festivalflyer die op de dag gratis verkrijgbaar is bij onder meer horeca en MFC.
De flyer kan ook hier worden gedownload. Of klik op de afbeelding.


Gemeente, bedrijven en horeca
Het Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van: gemeente Sudwest-Fryslan, Ondernemersvereniging, Dorpsbelangen, Woudsend Promotie, MFC De Driuwpôlle, Spar Kraakman, Aquacamping en jachthaven De Rakken, Jachtwerf Molenaar, Watersportbedrijf De Welle, Wellekom Watersport, Bouwbedrijf De Vries, Timmerfabriek De Jong, Van der Meulen Woudsend BV, Kuipers Woudsend, Jachthaven 18,
’t Ponkje, De Plaets, De Klerk, De Watersport en Omke Jan.

Verdere informatie via pollesjongers@gmail.com of 0623 51 08 74